DrieSlagKoor (DSK)Wij zijn een kerkkoor dat verbonden is aan de Jacobuskerk in Utrecht-Zuilen. In 1990 is het koor opgericht om de Nederlandstalige liturgie in de parochie te bevorderen, denk aan het repertoire van de Middenkoren. Het koor bestaat uit ca. 30 leden in de leeftijd van 33 tot 70 jaar.

Ons repertoire bestaat dus voornamelijk uit Nederlandstalige Kerkmuziek, maar ook liederen in andere talen zingen wij vaak. Zo is onze dirigente Sonja Roskamp gefascineerd door de Anglicaanse kerk, en zingen wij nog wel eens stukken die behoren tot die traditie. Eens in de drie weken omlijsten wij de vieringen in de Jacobuskerk. Een maal per jaar vindt er een uitwisseling plaats met een ander koor uit de stad Utrecht of directe omgeving.

Onze vaste repetitie-avond is op de dinsdag. Naast het instuderen van de liederen/stukken voor de liturgie geeft Sonja Roskamp ook diverse aanwijzingen op zangtechnisch gebied; naast het dirigentschap is zij namelijk ook professioneel zangeres en zangpedagoog, wat alleen maar ten goede komt aan onze kwaliteit. Diverse koorleden hebben ook zangles bij haar, en zo komt het dat onze koorleden solistenpartijen kunnen zingen.

Ben je nieuwsgierig geworden dan kan je alvast ons beluisteren op:

 • Fragment 1
 • Fragment 2
 • Fragment 3

  Ben je enthousiast geworden na het beluisteren van ons koor?

  Wij zijn nog op zoek naar enkele hoge Sopranen en bassen.

  Wij vragen wel van je dat je bekend bent met het zingen in een koor, beschikt over een goede stem en dat je een klein beetje noten kan lezen. Als je wilt blijven zal Sonja een eenvoudige stemtest afnemen.

  Mocht je enthousiast zijn en mee willen doen met ons koor neem dan contact op met onze secretaris. Dan kan je een avond vrijblijvend komen luisteren en eventueel meezingen.

  Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Ludgerzaal. Iedere 1e dinsdag van de maand houden wij na afloop een gezellige bijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje genaamd “de borrelavond”.

  Voor informatie belt u met Liesbeth Roskamp-Böing, tel. 06-22964357 of mailt u naar w.roskamp@planet.nl

  Terug naar koreninfo, klik hier.

 • Reacties zijn gesloten.